Jak to všechno začalo
Pivo jsem začal vařit v prosinci 2006. První zkušební pivo bylo koncentrátové a dopadlo poměrně slušně, ale stále mě lákalo uvařit si pivo ze surovin. Suroviny jsem nejprve sháněl od pana Richtera na Bulovce, pak z Pivovarského domu v Ječné ulici. Pokusů bylo několik s různou kvalitou výsledného moku. Nejlépe se zadařil polotmavý speciál. Postupně jsem vaření ze surovin nahradil opět koncentrátovým způsobem přípravy (světlý či tmavý koncentrát z VÚPS v Lípové ulici, vlastně taktéž z Pivovarského domu, jen o pár poschodí výš). Je to jednodušší, neblokuji a nezasviním malou kuchyň, pivo kvasí ve sklepě cca týden (jen v zimních měsících), pak ho na měsíc až dva dávám dozrát do lednice, avšak málokdy to vydržím do úplného konce. Proč právě Grádovar? Protože pivo vzniká v místech bývalého hotelu Grádo v Čelákovicích, kde v prostorách původního výčepu bydlíme a v jehož pivních sklepích toto pivo spílám.